RAČUNALNIŠKE STORITVE IN SERVIS RAČUNALNIKOV

 

Servis računalnikov

V prizadevanju za najboljše zadovoljstvo svojih strank in partnerjev nudimo vrhunsko tehnično podporo in svetovanje z izvedbo in vzdrževanjem računalikov in računalniške opreme.Svojo dejavnost dopolnjujemo s kakovostnim servisnim centrom na sedežu podjetja in z zanesljivimi terenskimi servisi glede na zahteve strank.S strokovno usposobljeno servisno-tehnično službo zagotavljamo kakovostne storitve na IT področju.

- osebni računalniki
- prenosni računalniki
- tablični računalniki, pametni telefoni
- strežniki
- mrežna in komunikacijska oprema
- tiskalniki, monitorji
 

Odstranjevanje virusov in zaščita opercijskih sistemov

Virus je računalniški program oziroma programska koda, ki se je zmožna razširjati in prenašati z računalnika na računalnik brez vednosti uporabnika. Običajno je poleg samega razširjanja z virusom povezano še določeno dodatno škodljivo vedenje npr. brisanje podatkov na trdem disku, pošiljanje neželene poš?te in podobno. Virus je le ena izmed računalniških nadlog, ki je prevladovala predvsem v preteklosti, sedaj pa prevladujejo podobni škodljivi programi kot so trojanski konji in računalniški črvi, ter še druge vrste škodljivega programja.Pred virusi se podobno kot pred drugimi nadlogami zaščitimo s protivirusnimi programi, požarnimi zidovi in s sprotnim nameščanjem varnostnih posodobitev za programe, ki jih imamo nameščene v računalnik.
S programskimi rešitvami ESET NOD32 vam zagotavljamo maksimalno varnost pred virusi, trojanskimi konji, neželeno pošto, vohunsko programsko opremo in vdori.
 

Reševanje podatkov
 

V primeru okvare trdega diska ali drugega pomnilnega medija predvsem ohranite mirno kri. Vaši podatki niso izgubljeni, le težje jih bo pridobiti nazaj. V tem trenutku je vaš najboljši prijatelj strokovnjak za reševanje podatkov. Nikar se s popravilom ne ubadajte sami, saj lahko vsak nadaljnji poseg dodatno uniči podatke.Vsekakor velja ob okvari trdega diska ostati miren in se ne prenagliti. Panično ukrepanje lahko trajno poškoduje vaše podatke. Strokovnjaki polagajo na srce, da nikar ne posegajte v elektroniko in mehaniko trdih diskov sami ali s pomočjo sicer tehnično nadarjenega soseda. Ob zaznavi težav je zato najbolje kar takoj prenehati z uporabo medija. 

Pomoč na daljavo

Imate težave z delovanjem vašega računalnika Se računalnik obnaša čudno. Želite brezplačni antivirusni program. Potrebujete takojšnjo pomoč, nasvet. Vam ne deluje elektronska pošta, internet. Oddaljena pomoč je način, ki nam omogoča, da preko interneta pridobimo vpogled v vaš računalnik, na katerem lahko prevzamemo kontrolo in poizkusimo odpraviti vašo težavo. Postopek je zelo enostaven, saj vas o vsem vodimo po telefonu.Oddaljena pomoč je namenjena uporabnikom, ki imajo težave z uporabo računalnika, tiskalnika, elektronske pošte ali z nameščanjem programske opreme.Manjšim podjetjem, ki nimajo zaposlenega računalničarja ponujamo pogodbeno pomoč, tako da imajo vedno nekoga, kamor se lahko obrnejo po pomoč, nasvet...Če se napaka ne odpravi na tak način, se lahko dogovorimo za drug način pomoči - pomoč na vaši lokaciji, servis pri nas, nakup in priklop nove opreme...

3D tisk
 

3D tisk, storitev namenjena vsem, ki še niste lastniki 3D tiskalnika. Cena se oblikuje na podlagi vaših predloženih podatkov in datoteke.Nudimo možnost 3D tiskanja vaših modelov po naročilu. Izbirate lahko med dvema materialoma, filament PLA in filament ABS, ter razlličnimi barvami. V kolikor se ne morete odločiti kateri material uporabiti, smo vam pripravljeni svetovati.

Storitev graviranja na lesene izdelke in plastične mase

Lasersko graviranje je tehnologija, ki omogoča zelo natančen razrez in gravuro na različne materiale. Zaradi izjemne natančnosti laserske gravure so vidni tudi najmanjši detajli. Pri laserskem graviranju gre za brezkontaktni proces, pri katerem se lastnosti materiala ne spremenijo. 
 

Izhodiščne urne postavke

   
Računalniška ura I. 36,6 € ura
Računalnička ura II. (prenosniki/tablice/telefoni) 40 € ura
Izobraževalna ura 36,6 ura
Pomoč na daljavo (oddaljen dostop) 25 € ura
Hitro popravilo (do 15 minut dela) 20 €  
     
Ostale  storitve    
Namestitev sistema in pisarniških programov 50 € PC
Namestitev oz. sprememba jezika sistema Windows 18 € PC
Kopiranje podatkov ( ob nakupu novega računalnika 18 € ) 18 - 36 € PC
Čiščenje virusov 36 - 72 € PC
Popravilo matične plošče 60 - 180 € PC
Preventivno čiščenje računalnika, prenosnika 18 - 36 € PC
Postavtitev, administracija strežnika ( strežnikov, virtualizacija, IIS, file server, print server, SQL..) 75 € ura
Rešševanje podatkov iz trdega diska in USB ključkov 80 - 1200 € enota
3D tiskanje po dogovoru enota
Graviranje na lesene izdelke 5 - 100 € enota
     
Diagnostika na opremi - če se za popravilo ne odločite    
Diagnostika okvare 20 €  

Vse cene vsebujejo DDV. Pridružjemo si pravico do spremembe cen, brez predhodnega obvestila. Za morebitne napake v ceniku ne odgovarjamo.
Nameščamo le licenčno programsko opremo, za podatke na trdih diskih, ključkih USB ne odgovarjamo v novenem primeru,
neupravičena reklamacija se zaračunava po veljavnem ceniku